fbpx

CONDITII GENERALE SI POLITICI ALE ACADEMIEI

 

Academia isi rezerva dreptul de anula sau de a schimba datele cursurilor in functie de gradul de ocupare. In aceste situatii cursantul va primi o notificare cu cel tarziu doua saptamani inainte de inceperea cursului.

Standarde pentru studenti

Ca sa poata absolvi cursul, studentii trebuie să aiba o prezenta de minim 85% din orele de curs la fiecare modul in parte. Absentarea pe o perioada mai mare de 15% – 25% obliga cursantul la recuperarea platita a orelor de curs in urmatoarea luna de curs după terminarea sectiunii la care s-au facut absențele. Valoarea unei ore de curs se obtine prin impartirea valorii cursului la numărul de module x cu numarul de ore absentate. Absentarea mai mare de 25 % din timpul de curs este posibila doar cu un concediu medical valid si cu recuperarea orelor absentate.

Sistemul de notare foloseste calificative de la 5 la 10. Fiecare modul de baza trebuie trecut cu un calificativ de la 6 in sus.

Respectarea politicilor scolii

Studentii care nu reusesc sa mentină calificativul de la 6 in sus vor fi plasati intr-o perioada de probatiune pana la urmatoarea evaluare. Daca pana la finalul termenului de probatiune nu obtin progrese satisfacator, acestia pot fi respinsi de la curs. Pentru absenta de la curs pe o perioada mai mare de 21 de zile fara acordul scris, studentii vor fi concediati de la programul de școlarizare. Vezi politica de rambursare.

Avertismente

Sunt emise in urma incalcarii uneia sau a unei parti din politicile, regulile sau regulamentele scolii.

Avertismentele – 3 la numar. Depasirea numarului de avertismente scolare conduce la o perioada de suspendare stabilita de conducerea scolii sau excluderea de la cursuri.

Drepturi de retragere de la curs

Se pot retrage de la curs in prima saptamana cursantii care completeaza o cerere scrisa care se depune la secretariatul scolii sau prin posta – sistemul de scrisoare recomandata.

Absentarea de la curs in prima saptamana nu se considera cerere de retragere.

Daca participantul la curs a primit un imprumut de la vreo institutie de creditare, se va rambursa suma primita de la institutia de creditare mai putin taxele de procesare acte.

Politicile de returnare

Retrarerea de la cursuri in prima saptamana de curs – se primește 100% din taxa de școlarizare mai putin taxa de procesare acte (TPA – în valoare de 100 de lei).

Retragerea ulterioara – daca ati terminat mai puțin de 60% din curs – se va restitui proporțional cu orele neefectuate; se vor opri banii de pe kiturile scolar si cei de pe trusa scolara  folosita. Se calculează numarul de ore neefectuate. Banii se vor primi pana intr-un termen de 45 de zile.

In cazul retragerii dupa trecerea a cel putin 60% din curs Academia nu va restitui nici o sumă din taxele achitate.

Cazuri speciale: concediul medical mai mare de 21 de zile anuntat da dreptul de inscriere a cursantului in seria urmatoare in aceleasi conditii ca si cursul existent. Inscriereea se face in urma unei cereri completate de catre cursant. Daca nu se anunta si se depaseste 60% din curs se pierde suma aferenta cursului.

Exemplu de returnare:

VALOARE CURS 1500 EURO PROCENT DIN CURS EXECUTAT SUMĂ DE RETURNAT
10% 1330euro
TPA- 20 euro 25% 1105 euro
Kit scolar -150 euro 50% 730 euro
60%< 580 euro
> 60% Nimic de returnat

 

Cazarea cade in responsabilitatea studentului. Recomandarea Academiei este ca locul cazarii sa se faca in apropierea scolii sau a metroului. In situatia in care sunt mai multi cursanți interesați de cazare Academia poate sa ii puna in legatura in vederea cazarii comune.

Meniu
en_USEnglish