fbpx

CURS INIȚIERE COAFOR

Învață de la cei mai buni, ca să devii cel mai bun!

Indiferent de vremuri, imaginea rămâne cartea noastră de vizită. Interesul pentru serviciile de coafor va fi mereu ridicat, întrucât acestea sunt parte importantă din obținerea look-ul ideal, atât în viața de zi cu zi, cât și în preajma evenimentelor importante.

Participarea la curs nu presupune experiență anterioară obligatorie, fiind structurat astfel încât să acopere, teoretic și practic, toate aspectele care țin de activitatea de coafor, de la managementul spațiului de lucru și până la comunicarea cu clientul, pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Cursul este structurat pe mai multe module, astfel încât să acopere toată informația necesară, atât din punct de vedere tehnic, cât și practic. Acestea se vor desfășura în regim online, pe platforma ZOOM.

CUI SE ADRESEAZĂ?

Modululele se adresează oricui își dorește să înceapă o carieră în domeniul hairstyling-ului, reprezentând un punct de pornire promițător:

 • fie pentru a lucra în cadrul unui salon,
 • fie pentru a-ți deschide propria afacere.

Sunt perfecte pentru oricine își dorește să afle tainele acestei meserii, chiar dacă are sau nu experiență în domeniu.

Este potrivit atât pentru:

 • persoanele care își doresc să învețe această meserie, deși nu au practicat-o niciodată și nu au cunoștințe,
 • precum și celor care au făcut diverse cursuri la alte școli, însă nu au cunoștințe solide pentru a activa în domeniu.

DURATĂ ȘI DESFĂȘURARE

Cursul se desfășoară online, pe platforma ZOOM.

Durata: 60 de Zoom-uri
Număr de întâlniri/săptămână: 10
Număr de ore/întâlnire: 3

Astfel, pe parcursul întâlnirilor și a orelor de ore de studiu vei primi toată informația de care ai nevoie, pentru a desfășura cu succes această activitate.

La finalul cursului, se obține un Certificat de Absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Familiei atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Pe baza acestui document, este posibilă angajarea pentru a practica mai departe cu succes meseria.

CE VEI ÎNVĂȚA?

Fizionomie, poziția corpului și crearea unei linii drepte, sectoare de tuns, tunsoare ovală, BOB, bretoane, tunsoare mediu scurtă rotundă

Pregătirea părului pentru coafură, produse și scule folosite, practica cu ambele mâini și perii de diferite dimensiuni, coafarea cu clipsuri, taparea, ondulația permanentă, ondulatorul, placa

Colorimetrie, vopsele cu și fără amoniac, vopsirea părului alb, decolorarea, probleme de vopsire, tehnici de șuvițare, balayage, corecții de culoare

Canale de comunicare cu clienții și echipa, comunicare nonverbală, fișa postului de lucru, curs de vânzare, trecerea de la angajat la proprietar de salon, legislație, bugetarea pe termen scurt și lung

Împletituri pe cap, taparea părului, volume șI finisaje, adaosuri pentru volum suplimentar, cocuri, coafuri texturate, extensii șI adaosuri de păr

DE CE MAVIOV ACADEMY?

Maviov Academy s-a născut din pasiunea enormă pentru hairstyling și din dorința de a-i ajuta pe cei care își doresc o carieră de succes în acest domeniu. Este prima academie de profil din România și a format până acum sute de specialiști care acum practică meseria de coafor cu succes!

Ne-am propus ca misiunea noastră să fie aceea de a te ajuta să devii chiar tu unul dintre acești experți.
Alături de noi vei afla ce înseamnă servicii de top, vei deprinde tehnicile potrivite în funcție de procedură și vei învăța cum să consolidezi relația cu clientul.

BENEFICII

Structura acestui curs este gândită special, astfel încât să acopere necesarul de cunoștințe teoretice și practice, pentru ca la final, fiecare participant să poată pune cu succes în aplicare aceste informații.

După orele de curs, vei:

 • Putea să comunici eficient cu clientul,
 • Înțelege care sunt elementele de care depinde alegerea unui anumit stil personal pentru clienta din fața ta,
 • Avea cunoștințe despre fizionomie, pentru a putea armoniza tunsorile, coafurile șI culorile cu tipul de păr al clientei,
 • Putea executa tunsori pe diferite lungimi de păr,
 • Ști cum să realizezi coafuri pentru diverse ocazii mai mult sau mai puțin speciale,
 • Avea cunoștințe de colorimetrie pentru a putea decolora și/sau vopsi părul,
 • Ști cum să execuți diferite operațiuni de vopsire care să urmeze trendurile (șuvițe, balayage, ombre etc.),
 • Ști cum să execuți operațiunea de ondulare permanentă a părului.

Ce pierzi dacă mai amâni înscrierea la cursul de "Inițiere Coafor"?

Pasiunea dusă la un alt nivel, poate deveni chiar un stil de viață. Cu cât refuzi să faci ceva în această privință, cu atât visul tău se îndepărtează.

Dacă nu te înscrii acum, poți rata șansa de a:

 • învăța de la profesori renumiți,
 • deveni parte a unei comunități pasionate de hairstyling,
 • îmbina teoria și practica, astfel încât să te bucuri de o carieră de succes,
 • ști ce coafuri sunt potrivite în funcție de ocazie,
 • cum să identifici corect trendurile în materie de vopsire,
 • învăța, mult dorita ondulare permanentă a părului.

Cum Funcționează Cursul De Inițiere

Pasul 1

Alegi unul din cele 4 pachete de curs care îți conferă acces la unul sau mai multe module de învățare în funcție de preferințele și obiectivele tale.

Pasul 2

 Primești detaliile de acces pe adresa ta de email, așa că asigură-te că introduci o adresă validă la care ai acces. Aceste module se desfășoară pe platforma Zoom, în regim de tele învățare interactivă. Primești de asemenea și înregistrări video ca să poți studia individual.

Pasul 3

Ne vom întâlni pe platforma Zoom în fiecare săptămână, timp de 6 săptămâni de zile. Astfel, vei avea timp să absorbi și să înțelegi informația de care ai nevoie pentru a practica eficient.

Pasul 4

Ca să îți completezi procesul de învățare vei urma sesiuni de practică asistată. Acestea pot fi urmate fie la locația noastră din centrul comercial Agora Floreasca : Geta Voinea SALON AGORA FLOREASCA, dacă ești din București, fie într-un salon partener din orașul tău.

CINE SUNT EXPERȚII DE TOP CARE ÎȚI VOR FI MENTORI, PROFESORI ȘI PRIETENI?

Profesorii care susțin cursul de inițiere în tainele coaforului sunt Ovidiu Cristea și Geta Voinea.

Ovidiu Cristea a contribuit, de-a lungul experienței sale, în calificarea a peste 500 coafori. Experiența didactică vine ca o completare la anii petrecuți în salon, unde a făcut fericite numeroase cliente cu procedurile sale. În ultimii 20 ani, a lansat, în colaborare cu echipa Wella România, trendurile în tunsoare și culoare.

Tot de 20 ani este și lector la Wella România, însă învățarea nu a luat niciodată pauză pentru Ovidiu. Este absolvent al numeroase cursuri, specializări de profil, atât în țară, cât și în afara granițelor. Din pasiune pentru meseria de coafor, a pus bazele academiei ”Maviov Academy”, care a fost punctul 0 în cariera a nenumărați specialiști din România.

Geta Voinea este, fără doar și poate, un renume în industria frumuseții din România, reușind să sfideze trecerea timpului și rămânând un etalon pentru iubitoarele de frumos, generație după generație. A dezvoltat, de-a lungul carierei sale, mai multe lanțuri de saloane, fiind un mentor pentru cei mai cunoscuți profesori din țară. Autoare a cărții ”De-a fir a păr… cu Geta Voinea” și având chiar propria emisiune TV despre hairstyling, Geta Voinea este profesorul lângă care vrei să înveți pentru a deveni tu însuți un specialist de renume în domeniu. Experiența sa îmbină activitatea din salon cu cea didactică, având rezultate incredibile în ambele laturi ale profesiei sale.

Poveștile celor cărora li s-a schimbat viață

”Credeam că nu o să-mi găsesc niciodată partenerul potrivit.”

Vedeam mereu în jurul meu cupluri fericite și mă întrebam când o să vină și rândul meu. Acum, observ cum ceilalți se uită la mine și își doresc relația pe care o am eu și totul mulțumită Ceraselei.

”Toate relațiile mele eșuau, iar eu nici nu înțelegeam de ce.”

Eram victima propriilor mele convingeri limitative, care mă făceau să mă simt mereu atrasă doar de omul nepotrivit. Prin Grupa de Focus, am înțeles că merit mai mult și asta se vede acum în atitudinea bărbaților din jurul meu.

”A trebuit să învăț să mă iubesc pe mine ca să primesc iubirea pe care mi-o doream.”

Renunțasem să mai cred că există persoana potrivită pentru mine. Când am accesat pentru prima dată Grupa de Focus, eram resemnată, credeam că nimeni nu mă poate iubi. Însă am descoperit că trebuia să mă iubesc eu întâi, ca să aștept de la ceilalți. Acum mă simt cu adevărat împlinită și știu că am făcut alegerea potrivită.

TESTIMONIALE

IMPORTANT!
Cele 5 module separate care constituie cursul de “Inițiere Coafor” se pot urma individual, sau se pot achiziționa pachete în funcție de preferințele tale!

ALEGE PACHETUL

Întrebări Frecvente

Pentru a te putea înscrie la acest curs, este necesar un minim de 10 clase absolvite.

Ca să te poți înscrie, e nevoie de următoarele documente:

 • Dosar cu șină
 • Două fotografii 4/3 sau tip pașaport
 • Certificat de naștere
 • Carte de identitate
 • Certificat de căsătorie (dacă e cazul)
 • Adeverință de la medicul de familie cu mențiunea ”Apt pentru meseria de coafor”
 • Taxă de școlarizare achitată la sediul firmei din Șos. Calea Floreasca nr 111-113, Agora Floreasca, corp A, et. 2
 • Contract de școlarizare și fișă de înscriere (se obțin la înscriere la sediul firmei)

Cursurile se desfășoară în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10:00 și 15:00 (teorie și practică) în cadrul academiei de coafură. Practica suplimentară are loc în saloanele Geta Voinea atât în timpul săptămânii, cât și în weekend pentru cei care doresc să facă performanță în meseria de coafor.

Cursurile se desfășoară la sediul academiei din Șos. Calea Floreasca nr 111-113, Agora Floreasca, corp A, et. 2.

Practica din cadrul cursului se va face într-unul din saloanele Geta Voinea localizate în mallurile Agora Floreasca, Afi Cotroceni, Sun Plaza, Băneasa.

Pentru a putea dobândi cunoștințele care reprezintă fundația practicării acestei meserii, este necesar un minim de 600 de ore de curs care să fie parcurse în totalitate. Absențele de la curs nu sunt recomandate pentru că, deși primești un suport de curs, informațiile furnizate suplimentar, pe parcurs, sunt esențiale pentru a putea practica această meserie.

Sesiunile de practică din cadrul academiei sunt diferite față de ceea ce se face în saloane pentru că, în cadrul cursului, se face multă practică pe manechine de exercițiu, pentru a se explica concepte și exerciții care necesită mai mult timp de practică pentru a putea fi învățate, ceea ce ar putea fi deranjant pentru cliente. În saloane se poate observa și învăța activitatea care are loc în mod obișnuit într-un salon de coafură, felul în care se lucrează cu clienții și, mai ales, cum se face tranziția de la școală la salon, un aspect foarte important pentru a începe să practici această nouă meserie.

Certificatul de absolvire obținut îți dă dreptul să te angajezi în orice salon de pe teritoriul Uniunii Europene, fiind emis de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Pentru a te înscrie la acest curs, poți face plata fie integral, caz în care beneficiezi de un discount de 3%, sau în rate: 2.000 lei la înscriere și restul în 3 rate lunare, până pe data de 20 ale fiecărei luni.

Singurele 2 costuri suplimentare sunt 100 lei taxa de procesare acte, care nu se returnează în cazul retragerii de la curs din diferite motive personale, și costul examinării finale a cursantului, care se poate face la Maviov Academy sau la altă instituție de școlarizare și este de 120 lei. Această taxă se va achita înainte de examinarea finală a cursantului, după absolvirea cursului.

Pentru cei 4950 lei, vei primi:

 • Dreptul de a participa la cursurile de absolvire cu durata de 600 ore în cadrul academiei de coafură Maviov Academy, cu un program zilnic de cel puțin 5 ore în cadrul orelor de teorie sau practică
 • Suport de curs pentru materiile studiate în cadrul academiei de coafură
 • Capete de exercițiu (în număr de două) pentru a ptuea exersa tehnicile predate în cadrul cursurilor academiei de coafură Maviov Academy
 • Sprijinul și asistența profesorilor academiei pentru a executa corect operațiunile învățate la cursuri
 • Materialele necesare pentru desfășurarea normală a activităților de învățare
 • Spriijn în achiziționarea, la prețuri preferențiale, de instrumente și echipamente în vederea desfășurării activităților de învățare (foarfece, piepteni, uscătoare de păr etc.)

Știm că, dincolo de participarea la curs, ai și o viață privată care uneori îți poate solicita prezența în anumite circumstanțe din cauza evenimentelor neprevăzute. Absentarea motivată de la curs este acceptată în limita a cel mult 15% din orele de curs, cu scutire medicală sau explicarea motivelor absentării directorului școlii, însă cu condiția obligatorie a recuperării materiei și/sau exercițiilor pierdute în timpul absentării de la cursuri.

Cursul presupune un regim strict de școlarizare, în cadrul căruia există un catalog și o condică de prezență, inclusiv la saloanele unde se face practica. Evaluarea fiecărei materii sau capitol de studiu se va face prin lucrări scrise și/sau evaluare orală de către profesorii școlii și, în urma fiecărei evaluări, se vor obține note care se trec în catalogul grupei.

Capetele de exercițiu se pot achiziționa și separat de către cursant, de pe diverse site-uri, pentru a fi folosite în regim de lucru individual. Recomandarea noastră este ca, în cazul în care se fac greșeli în cadrul școlii în ceea ce privește tunsoarea sau alte operațiuni executate în mod deficitar, mai întâi să se discute cu profesorii pentru a înțelege unde s-a greșit și abia apoi să experimentați pe capul de exercițiu personal, în cazul în care se dorește acest lucru.

Știm că uneori, în viața personală, pot apărea evenimente neprevăzute și fiecare dintre noi are nevoie să rezolve unele probleme urgente. Cu toate acestea, e recomandat ca aceste situații să nu aibă loc prea des, pentru că reduc durata de studiu, ceea ce va avea urmări neplăcute asupra educației primite.

Performanța în cadrul cursului depinde de fiecare dintre cursanți. Posibilitatea de angajare după finalizarea cursului depinde de fiecare, de felul în care asimilează cunoșințele, interesul pe care îl acordă acestei meserii, precum și de viteza de învățare. Recomandarea noastră este ca, după finalizarea cursului, să se urmeze un internship de 3-6 luni (sau ocuparea unui post de junior într-un salon de coafură) pentru a putea crește nivelul abilităților în practicarea acestei meserii.

Nivelul de învățare este diferit pentru fiecare dintre noi. După prima lună de curs însă, vei avea suficiente noțiuni de tunsoare și coafare, care te vor face să poți recupera banii investiți în propria educație prin practicarea acestei meserii. Totul depinde de gradul de implicare la cursuri, precum și de curajul personal de a aplica cele învățate.

Meniu
en_USEnglish